Saturday, September 25, 2010

my abah get sick

my abah get admitted three days ago. asthmatic attack. rasanya dah sepanjang hidup 26 tahun kat muka bumi ni, abah tak pernah sakit sampai masuk ward. sakit demam sikit sikit pegi klinik ade la kadang-kadang kan. so mmg agak thunderstruck disitu. rasa macam terus nak balik. tp mr hubs takde kat rumah. kang dia balik tiba-tiba bini dia takde kat rumah kang satu hal pulak.

tapi bila call abah, abah ckp "abah batuk sikit2 je". tp abah still tak ok kan? abah still on nebulizer kan? :( now abah bole cakap penat rupanya amek nebulizer. haa baru abah tahu betapa sengsaranya kami adik beradik yg ada asthma ni macam mana rasanya kene amek neb. so abah, welcome to the club :P

so apa bole saya buat dari sini, call n sms abah sekerap yang mungkin. tp abah ckp tak payah call byk2 kali sgt sbb abah kalau ckp nnti batuk. kalau batuk nanti lelah datang. haihh. sian abah. tapi yg kelakar, abah main facebook dalam hospital. yela, bosan agaknye. org tak penah sakit, kene tahan ward mcm ni mana tak mati kutu. so abah komen-komen gambar, like photos anak-anak then sending messages wall to wall. tp so far, abah blom pandai main farmville ke cafeworld lagi la kan. :P tp kitorang anak-anak harus pasrah saje la kalau abah terjumpa gambar yg tak brape senonoh ke, gambar yg abah tatau pun kitorang pegi tempat tu ke. yela kdg2 bukan kita yang apload, tapi org lain yg apload pastu tag kita. biar gambo tu ade separuh lengan je pun.hahahahhaa. tapi harus doa byk2 abah tak click satu2. :P

tapi seriously, rasa mcm tak jadi anak yang baik sbb tak balik. biarpun abah tak kasik balik sbb abah dah nak discharge ptg ni, tapi jauh disudut hati siapa yg tak risau. siapa yang tak gundah gulana. siapa yang tak rasa bersalah. cool kat depan je. kat dalam siapa tahu. tapi kalau abah blom discharge lagi arini, esok cari tiket balik! tak kire. yela, korang maybe tak rasa ape yg saya rasa sbb ni abah saya kan. try kalau abah korang yg tiba2 masuk ward? ape korang rase? kannnnnn???

apepun abah, mimi tak putus2 doa utk abah ngan mama sehat sepenuhnya. mmgla abah dah tua, tapi belom masa lagi abah nak tinggalkan kitorang k. kitorang semua perlukan kedua-dua abah + mama. kalau abah ngan mama takde, tunggang terbalik dunia kitorang.

abah, even mimi dah kawen, dah jadik bini org ke ape ke, i am still and will always be your little girl. i belong to you , dunia dan akhirat. you are the one that i will turn to in what ever happen. how i wished i can be with you, standing right next to you at this moment. pls cepat cepat sehat k abah. there's many years to come and you need to be there for us.

and mimi minta maaf kalau mimi tak jadi anak yang baik untuk abah ngan mama selama ini k. mimi tau mimi banyak kecewakan, meng-kecik ati kan, melukakan perasaan abah ngan mama, sedar dan tidak sedar. mimi mintak ampun ye abah ngan mama.

love always

6 comments:

pelangioren said...

semoga abah mung cepat sembuh..

L i 3 z @ said...

U r a good daughter mie. Pray for him. InsyaAllah semuanya ok.

Nariko said...

i hope uncle gets well soon.yea you're right, very hard to imagine if our parents gone, kan? T__T take care in brunei kiddo

_atiuzd_ said...

sket lg nak nanges. huhuhu

dYnA said...

hope ur dad get well soon...
nak nangis mcm sdih je entry nih...
x maw sedih2 k!

schmellow said...

thank you anie, dzulie, sis azie, eita n dyna. its not easy. appreciate them while they are around ok. :)