Tuesday, February 8, 2011

kalau pergi karaoke

minggu lepaih, kami sekumpulan kanak-kanak riang telah pegi karaoke.
yelah, rasanya sejak convo dah takde aktiviti menyumbangkan suara bersama-sama.



disebabkan mak nih penganggur tegar, jadi haruslah bijak pandai mengatur perbelanjaan.
maka kawan-kawan yg bijak pandai sekalian telah berjaya menjumpai port baek punya!


lokasi: Redbox, The Curve. (tak main la karoke kotak)
waktu: 11 pagi - 2 petang
harga: RM14 per pax (free drink and lunch set yang sedapp!!)



sungguh berbaloi-baloi kan? kalau tak, lunch saje pun blom tentu RM14 kalau dah nama ko melepas kat The Curve.




rupa-rupanya, manusia yang bernama Ana/ Hana mmg menepati waktu. org lain kol 1130 pun tak sampai lagi. tp Ana dan Hana ini dah selamat menyanyi lagu Justin Bieber satu album. hahahahaha. naseb baik mak sampai lambat. kalau tak, mmg harus kene maki.



untuk memastikan karaoke session anda glamour, funky dan vazz. eh ape kaitan?
sebenanrnya nak cakap lebih meriah je. hehhehe. anda haruslah ada ahli yang gila-gila atau benar-benar gila.



tapi kalau untuk sesiapa yg on 1st date, dinasihat kan jangan bawak date anda ke karaoke jika ada org2 ini bersama. kalau tak, nnti date anda pengsan! ini AMARAN pertama.



anda mungkin mahu memilih rakan-rakan yang bakal berkelakuan sopan seperti ahli-ahli nasyid atau ibu mengandung. kerana mungkin anda rasa keaadaan akan lebih terkawal. tapi anda mungin silap. walaupun anda mungkin menjemput seorang ibu mengandung, tidak mungkin dia tidak boleh berkelakuan liar. ini disebabkan perubahan hormon ketika mengandung. bukan salah ibu mengandung. ini AMARAN kedua.






peilihan lagu juga penting. jika lagu rancak anda akan teruja untuk menari dengan tempo2 yang laju. jika lagu itu adalah lagu g sering anda tengok videoclipnya di MTV , anda mungkin mahu menari sebijik seperti itu. anda mungkin rasa anda mampu rapping, tapi tuhan saja yang tahu sebenarnya. anda mungkin rasa anda Glee, tapi yang keluar adalah videoclip yang langsung bukan Glee. malah siap ada org menari inang lagi. anda mungkin merasakan boleh kontrol macho dengan memilih lagu mendayu-dayu atau jiwang karat atau rock kapak. anda mungkin tersilap disitu. kerana anda mungkin termasuk dalam team Jacob. seterusnya, mati kutu anda bakal dikutuk oleh team Edward. ini AMARAN ketiga.




ini adalah berdasarkan pengalaman yang telah mak lalui pada hari itu bersama kawan-kawan mak yang tak berapa betul. :P



tapi kalau dah nama pun karaoke kan. so lantak la kan. suara ke laut ke, ke mana ke, siapa kesah. kalau suara sedap, harus mak dah lawan dato' siti dah oiii. siapa sangka haritu, kitorang berjaya nyanyi lagu2 yang sangat tersangka. song selection mmg A++++. lagu yang very rare menjadi pilihan utama. tanak la bagitau kan lagu apa. nnti soh kawan-kawan mak yang pegi karaoke itu hari yang bagitau okeh.





nak tau siapa mereka- mereka yang terlibat bersubahat?









haaaa ini lah mereka. gabungan team Edward + team Jacob. HAHAHAHAHHAHA.
i love them so much!!




banyak nak update on latest check up and pregnancy. tapi esok lah eh. baby dah mengantuk. nite2. bye2

5 comments:

miszeita said...

hikhikhik... ok which team i was in?? boleh half-half tak?? *tamak*

schmellow said...

hahhaha boleh2. tapi kalau nak masuk team edward kene nyanyi waka-waka dengan gaya skali tau. hahaha

~~waniyummy~~ said...

k.mimi thx gift tu yek...
wargh tak sabar nak tgk baby!
haruslah guna alasan baby yg ngantuk kan?

アイダ said...

eh awak silap edward la jiwang2 mcm ktorg nyanyi lagu tak terabur. jacob tu poyo sket taleh jiwang2. haha

schmellow said...

wanie : no problem. skaranag harus maximise guna alasan baby :P
aida chan: mane la saya tahu. saya bukan tengok cite tu. ehehhe