Thursday, February 4, 2010

kesah rm 30

tuan-tuan dan puan-puan yang saya hormati sekalian,

dengan ini saya ingin menyatakan bahawa saya baru sahaje membatalkan kad jemputan kahwin saya di kedai tadi. phew!

i understand that its not funny at all when you have exactly 4 months before your wedding day and you cancel the wedding card. i tell you, its not funny at all!org lain 3 months b4 kad dah siap masuk envelope siap ngan setem lagi nak poskan. sigh!

yes i've been keeping in mind this card for 2 months ago. masa tu jalan2 then jumpe kad ni nampak cm cantik dan juga cost effective because its promotion item so mintak la beli satu sbb nak balik tunjuk cikgu mariam dan husband untuk kelulusan. almaklumla dah beberapa kad kahwin yg berkenan di hati telah di rolak mentah-mentah. hanya kerana mereka sedikit berumur maka sudah tentu lebih tradisionak. keinginan mahu menempah pocket card yg super simple dimana saya telah ditugaskan untuk menempahkan kad bagi pihak mr fiance terkubur kerana kegagalan meracuni otak mereka. so kononnye nak design kad same tp kaler je lain harusla dilupakan begitu sahaje. sedihhh...so apabila di bawa balik ke rumah kad yg di beli tadi, dengan tidak disangka mereka telah meluluskan kad itu. so sambil teman sara beli buku kat warta, selepas itu singgah la ke kedai kad kawen tersebut. so konon2 nak booking la. time nak bayo deposit aiseh duet ade rm30 sahaje. takpela. janji bayar sikit dulu. utk booking sbb card tu until stocks last sahaje sbb dia ready made card from indonesia yg dipromosikan.nanti akak datang bawak map dengan deposit skali ye.kate salesgirl itu. pastu kene pulak dia tak telepon ke, folo up ke. disebabkan tuntutan kesibukan kerja perkara ini mcm terlupa pulak.

so mlm td baru teringat akan perkara ini. jadi kesahnya tadi konon2 mahu pegi hantar map for the first draft. skali tengah-tengah nak draft map kat rumah eletrik takde. aisehman. dalam hati berkata takpela pegi je la tempat tu since dekat warta je pun. 5 menet pun tak sampai. jalan kaki pun tak sempat kuar peluh. :P

sampai je kat sana terus salesgirl itu disapa tanpa menghiraukan satu lagi couple yg tgh pilih kad.


me: ingat akak lagi tak?
salesgirl: ingat
me: nape la awak tak ingat kan saya. saya dah hampir lupe. (padahal mmg dah lupe pun)
salesgirl: eh ye ke.
me: takpela. saya tak bwk map. tp ofis awak kt sini je kan. dekat azue tu kan.
salesgirl: aah
me: awak tak bole ke mintak tolong designer awak je tlg lukis. seksyen 15 je pun
salesgirl: tak bole la kak. akak mmg kene lukis sendiri. tp buat masa ni kite tak boleh terima lagi map tu
me: eh kenapa?
salesgirl: akak punye deposit aritu rm30 kecik sangat.
me: iye saya tahu. saya dtg nak top up skali la ni
salesgirl: berapa akak nak tambah?
me: make it rm150 dulu la
sallesgirl: tak boleh. sbb rm 30 tu sikit sangat
me: abes kene berapa?
salesgirl: akak punye kad brape ringgit dah?
me:rm 1.50 each
salesgirl: at least half. lgpun rm 30 tu sikit sangat
me: iye saya tau sikit sgt. aritu kan sbb saya habes duet adik saya pau saya. ni saya nk tambah la ni.
salesgirl: so akak bayar la half skarang. rm30 tu sikit. kite tak bole book utk akak. sbb kite beli dr indonesia. kalau akak cancel sape nak bayo
me: half eh? means 700++ la eh. byk ye. first time saya dengo utk first draft dah kene bayo half.
salesgirl: then akak pegi kedai lain la tempah. rm 30 tu sikit sgt la kak.
me:awak bole tak jgn mention lg pasal rm 30 tu?


time tu mmg dah berasap dah sebenarnye. lagi skali dia ckp pasal rm30 tu sikit ade sejarah makan penampo di warta pulak kang. rase cm nak suap selipar pun ade. eyyy geram nyeeeee.....dalam beg actually dah standby rm500 for the deposit. mentang-mentang ko tgh ade customer len ko buat mcm ni ye.pastu tak bole nak ckp elok-elok. kalau company ade org buat marketing mulut cm bangkai cmni, mmg takkan ke mana la company ni. helloo you are entertaining a customer that wanted to order 1000 pcs of card for real! and yes i wear my tshirt and jeans but who cares?? memang la ko mekap berinci2 budget vogue la tp kalau tak bole nk buat company untung buat ape. sumpah aku nak tepon boss dia esok. i dont care.atleast i'm helping another muslim to improve the business.

btw miss salesgirl,
i drive mini cooper that i pay on my own.

3 comments:

Amirul said...

nape tak tampor je die tu?? aih...

schmellow said...

hampir dah tu actually

ms.dz said...

babe, kalau kena dgn my sis mmg lame dah kena maki sampai menangis. seriously. patut time tu jugak u mintak jumpe tokey dia. let them know that their staff was rude to u. dia ingat ape best sgt br jd Sales Girl belum jd CEO lg.

p/s: mmg panassss bace cerita u, even i dok dlm office yg beraircond. :Pr